In dit artikel geven we tips en voorbeelden voor het kiezen van een jas voor het najaar. Een jas is over het algemeen een van de duurdere investeringen voor je garderobe. Het is daarom belangrijk om jezelf vooraf goed in te lezen over welke jassen er op dit moment in de mode zijn.

Onderstaand vertellen wij welke jassen wij denken een goede investering zijn en waarom precies. Het is een lastige taak geweest gezien de enorme keuze er op dit moment is voor het kiezen van een nieuwe jas, bomberjack, trenchcoat of lichte najaarsjas. Om deze reden hebben we besloten vijf highlights uit verschillende categorieën jassen te kiezen.

 

De allround outdoor jas

Het leven in de stad draait in de winter voornamelijk om het verplaatsen van een warm kantoor naar een koude buitenplaats en weer terug. Een flexibele oplossing voor het kleden om deze elementen tegen te gaan is het kopen van een allround outdoor jas. Deze jassen zijn warm genoeg om tijdelijk door het koude weer te verplaatsen en zijn daarbij licht genoeg zodat je snel op en neer kunt gaan. Daarbij zien dergelijke jassen en natuurlijk trendy en stijlvol uit.

 

Dunne, lichtgewicht jas

Wanneer je aan het oriënteren bent voor een winterjas is het vanzelfsprekend dat je kijkt naar een jas die je warm houdt tegen regen en sneeuw. Maar realistisch gezien, en even vanuitgaand dat je niet op de noordpool woont, zul je hier geen temperaturen tegenkomen die ver onder het nulpunt duiken. Het is daarom beter een jas te zoeken die ergens tussen zacht en koud zijn werk het beste doet. Oftewel, een jas gemaakt van fijn en licht materiaal.

 

Het bomberjack

Het bomberjack is weer helemaal terug in 2017 en dat is natuurlijk niet zomaar. Bomberjacks hebben een stoere uitstraling, zitten goed en houden je prima warm in de winter. Bomberjacks zijn oorspronkelijk ontworpen om piloten tijdens Wereldoorlog I warm te houden in de cockpits op lage hoogtes. De overtrokken eigenschappen van het jack hebben er voor gezorgd dat het een geliefde jas is onder designers.

 1. Suitable bomber vest
  €69,95
  Suitableshop.nl
   »
 2. Tommy Hilfiger quilted bomber
  €109,95
  Zalando.nl
   »
 3. Merc bomber
  €104,95
  Suitableshop.nl
   »

Trenchcoats, parka’s & mantels

Veelal omschreven als een onmisbare jas in de garderobe van elke modebewuste man is een lange jas. Deze jassen geven een zakelijke en serieuze uitstraling en matchen perfect bij jouw nette schoenen en effen broeken. Deze klassieker is zonder twijfel een goede investering.

Bekijk het lookbook van trenchcoats hier

 1. Salt & Pepper wool blend
  €159,95
  Wefashion.nl
   »
 2. Blue Ridge navy
  €149,95
  Wefashion.nl
   »
 3. Wool blend beige
  €129,95
  Wefashion.nl
   »

De bodywarmer

De meningen zijn verdeeld of een bodywarmer technisch gezien onder de categorie jassen valt, maar wij hebben ‘m toch stiekem toegevoegd. Bodywarmers zijn vooral praktisch, zitten strak op het lichaam en daarom ideaal om te dragen wanneer het nét iets te koud is buiten. Bodywarmers komen voornamelijk voor in gewatteerde en fleece vorm.

 1. Barbour Essential Antra 
  €99,95
  Suitableshop.nl
   »
 2. Superdry rain racer
  €109,95
  Zalando.nl
   »
 3. Marco O’Polo night bodywarmer
  €129,95
  Zalando.nl
   »